Chiapudding med chai

Chiapudding med Chai

Chaipulver i chiapudding
  • 2 msk Chiafrön
  • 2 dl Sojamjölk
  • 3 msk Chaipulver
  • Apelsin och kardemumma till topping

  • Tillredningstid:
  • Tillagningstid:
  1. Blanda Chiafrön med Sojamjölk i en bunke.
  2. Låt stå övertäckt i kylskåp ca. 3 timmar, men helst över natten.
  3. Se till att Chiafröna svält ordentligt och massan ej är rinnig. Låt annars stå ett par timmar till.
  4. Tillsätt Chaipulver och rör ordentligt så pulvret inte klumpar sig.
  5. Toppa t.ex. med apelsinklyftor och kardemumma.
  6. Njut!
Detta är en efterrättsvariant av chiapudding. Chai är ett indiskt te som bryggs med mjölk, kardemumma, kanel och socker. Chaipulver är en snabbvariant som gör det enkelt att smaksätta med de klassiska indiska smakerna. Du kan hitta chaipulver i välsorterade kaffe- och tebutiker eller på kafeér. chiapudding-chai2 Sojamjölk är bra vegetabiliskt alternativ till animaliska produkter. När man gör chiapudding tillför sojamjölk sötma och en rund och lätt nötig smak. Som alternativ till sojamjölk finns mandelmjölk, hasselnötsmjölk eller kokosmjölk som alla gör sig bra tillsammans med chiafrön. Här kan du hitta en god chiapudding med kokosmjölk och blåbär.