Chiapudding med kakao

Chiapudding med Kakao

Kakao i Chiapudding
  • 2 dl Sojamjölk
  • 2 msk Chiafrön
  • 1 Banan
  • 2 msk Kakao
  • Kakaonibs och skivad banan till topping.

  • Tillredningstid:
  • Tillagningstid:
  1. Blanda Sojamjölk och Chiafrön i en burk eller skål. Rör om ordentligt så chiafröna inte klumpar sig.
  2. Låt stå i kylskåp minst 3 timmar, men helst över natten. Se till att blandningen svält ordentligt.
  3. Lägg banan och kakao i en mixerskål och mixa snabbt ihop.
  4. Rör ihop banansmeten med chiapuddingen.
  5. Toppa med kakaonibsen och skivad banan.
  6. Dags att äta!
Det här är en svårslagen variant av chiapudding. Banan tillför en rund och söt smak och med kakao blir det rena efterrättskandidaten. Med banan i mättar chiapuddingen lite extra och det gör den utmärkt till frukost. Att förbereda chiapuddingen för sig kvällen innan och sen tillsätta den extra smakförhöjaren när det är dags att äta gör att puddingen håller sig längre och känns fräschare. chiapudding-kakao12s Kakaonibsen är rena kakobönor som torkats, skalats och krossats. Fullt av bra näringsämnen gör det till en perfekt tillsats och smaksättare i allt från chiapudding till smoothie och bakverk. Kakaonibsen är också goda att äta som ett litet snacks.